!!! POZOR !!!
OD 21. 7. 2015 DO 26. 7. 2015 NEBUDEM PRÍTOMNÁ. VŠETKY ČLÁNKY, KTORÉ SA NA BLOGU OBJAVIA SÚ PREDNASTAVENÉ. PROSÍM, PREČÍTAJTE SI TENTO ČLÁNOK!

Reviews

Recenzia: Barakamon

21. června 2015 v 21:35 | Marry
Názov: Barakamon
Názov v znakoch: ばらかもん
Začiatok vysielania: 29.06.2014
Počet dielov: 12 dielov
Online/Download: hns.moe (s titulkami, bez registrovania)

O čom to je?
Aj napriek pomerne mladému veku sa Handovi Seišuovi podarilo stať profesionálnym krasopiscom, vďaka čomu je schopný žiť vo svete, po akom vždy túžil. To všetko sa však náhle zmení v okamihu, keď udrie veľaváženého kritika, ktorý jeho výstavu označil za neoriginálnu a fádnu. Handa je za tento prehrešok poslaný do úzadia, presnejšie na ostrov Goto, neďaleko Kyushu, kde spoznáva rôznorodé povahy dobrosrdečných dedinčanov, zbližuje sa s miestnymi deťmi a postupne sa začína učiť.

Opening:

Môj názor:
Kaligrafista Handa nevie zvládať kritiku a v jednom momente to veľmi oľutuje. Po tom, čo na jednej výstave udrie kurátora výstavy za to, že o jeho diele povie, že je nudné, pošlú ho na ostrov Goto. Tam sa ma naučiť ovládať a hlavne dospieť. Na ostrove spoznáva veľa ľudí, ktorí mu jeho cestu neuľahčia, ale rozhodne mu na nej pomôžu.


Toto anime rozhodne patrí medzi tie, ktoré si pustíte keď si chcete oddýchnuť. Je to dobrá oddychovka a dobre sa pri nej zabavíte. Smiala som sa už od prvého dielu, bez smiechu to proste nejde. V anime je množstvo vtipných situácií, takže o zábavu je postarané.


Recenzia: Amnesia

28. května 2015 v 22:47 | Marry
Názov: Amnesia
Názov v znakoch: アムネシア
Začiatok vysielania: 07. 01. 2013
Počet dielov: 12 dielov
Online/Download: animex.nolimit.cz

O čom to je?
Dievča Heroine je na prvý pohľad úplne obyčajná. V jej živote sa však prihodí niečo, čo spôsobí, že úplne stratí pamäť. Vie len to, že sa 1. augusta prebudila na pohovke v neznámej kaviarni, ale nevie prečo. V jej blízkosti sa zjaví chlapec, ktorý si hovorí Orion a ktorého vidí len Heroine, a mala by ho poznať. Orion sa jej snaží rôzne pomôcť, aby sa rozpamätala na svoju minulosť, ale vracajú sa jej len útržky. Postupne sa spoznáva s ľuďmi zo svojej minulosti, ktorým sa sprvu snaží tajiť, že si ich nepamätá a dúfa, že sa jej spomienky navrátia. Pomaly sa zoznamuje so situáciou, ale keď sa jedného dňa prebudí, zrazu zistí, že sa vrátila zase späť do 1. augusta a všetko, čo sa jej novo prihodilo, sa nikdy nestalo. Ľudia majú inú povahu, iné zamestnania aj iné sociálne väzby a samotná Heroine má úplne iného partnera. Jediné, čo jej zostáva, sú nové spomienky.

Opening:
Môj názor:
Nie je mi súdené napísať toľko negatívnych slov. Už píšem túto recenziu tretí krát, lebo som ju zakaždým omylom zmazala. Prvý krát, som sa to snažila čo najviac obkecať, druhý krát dostalo anime skrátený debakel. A teraz už nemám síl. Takže to bude rýchla smrť a tam si račej kukajte animácie. Aspoň niečo dobré na celom anime.


Anime som začala pozerať kvôli openingu, ktorý ma zaujal a hlavne hudba v ňom. prvé časti ma bavili potom som mala vo všetkom chaos. Čakal som fajn príbeh o tom, ako bude hlavná hrdinka bojovať o svoje spomienky. Tá však bola maximálne pribrzdená a riešila chujoviny namiesto toho aby zisťovala,prečo nemá všetky pokope. Vkuse koktala a sedela a čakala, že jej padne rozum z neba. Každú druhú časť chodila s iným chalanom - pri tomto ma šlo maximálne rozdrapiť. Potom tam bol dáky zelený týpek, ktorý ju chcel aj zabiť, aj nezabiť. čistý schizofrenik. Vlastne mi to už bolo jedno. z čistého srdca som si želala, aby konečne zomrela. A ešte sa tam objavoval dajaký zelený škriatok, alebo víla sa to nazval? Ááá, ja už neviem, mám na toto anime dnes nervy. Skrátka ma vraj všetko na svedomí. Na konci mu záhadne všetko docvaklo a vybalil na mňa čo sa vlastne dialo. Akože vysvetlenie celého anime, hej? Chápete? Nie? Nevadí, ja som to nepochopila ani po tom, čo by som to už asi akože chápať mala. Ale nevadí, už mi to absolútne neprekážalo. Veď bol už koniec. A ja dávam konečne koniec tejto recenzii. A chcem tiež stratiť pamäť. Respektíve chcem zabudnúť všetko čo sa týka tohto anime. Proste čistá "amnesia". THE END!



Recenzia: Akatsuki no Yona

24. května 2015 v 17:42 | Marry
Názov: Akatsuki no Yona
Názov v znakoch: 暁のヨナ
Začiatok vysielania: 2014
Počet dielov: 24
Online: hns.moe (všetky diely s titulkami)

O čom to je?
Princezná Yona, dedička kráľovského trónu, žije pokojným životom na hrade až do svojich 16. narodenín. V deň narodenín jej láska z detstva zavraždí kráľa a prevezme so svojimi ľuďmi trón. Yona je našťastie zachránená svojim osobným strážcom Hakom a utečú spolu. Aby zachránila kráľovstvo, musí podľa veštca nájsť potomkov drakov, ktorí jej pomôžu získať naspäť kráľovský trón. Jej cesta za spravodlivosťou začína.

Opening:















Môj názor:
Pred tým, ako som si pustila prvý diel som mala menšie obavy. Nevedela som čo mám od tohto anime čakať, vlastne som si ani bližšie nezistila, o čom to je. A tak to bol tak trochu skok do neznáma. No už po prvých minútach prvého dielu som vedela, že toto anime bude absolútne bezchybné.



Na začiatku to už-už vyzeralo, že to bude uplakané anime, ktorého hlavná hrdinka mi po pár dieloch začne liezť maximálne na nervy. Áno, prvé časti boli uplakané a umrnčané, ale Yone predsa zomrel otec, takže je to pochopiteľné. Okay, plakalo sa takmer v každom diely, ale tak nejak som s Yonou súcitila. Nečakala som ako sa príbeh rozbehol a už vôbec nie, že jej tak veľmi ublíži človek, ktorého milovala (vlastne stále miluje).

Recenzia: Shiki

2. února 2015 v 19:53 | Marry
Názov: Shiki
Názov v znakoch: 屍鬼
Začiatok vysielania: 2010
Počet dielov: 22
Online:

Obsah:
Sotoba je pokojná dedina s trinástimi stovkami obyvateľmi. Sem sa behom jednej horúcej letnej noci prisťahuje nová rodina. Miestny lekár Tosi Ozaki nemôže nájsť príčinu záhadných úmrtí, ktoré sa v Sotobě rozrastú. Vyčíňa tú neznáma epidémia? Nacuno sa prisťahoval do dediny z veľkomesta a všetci sú pre neho burani. Jeho obdivovateľka zomrie, ale on si ani tak nemôže oddýchnuť, pretože má stále pocit, že ho niekto sleduje. Nemohla sa predsa vrátiť z ríše mŕtvych, myslí si. Nakoniec sa rozhodne, že záhadu vyrieši! Miestny kňaz Muro Seišin sa tiež začne zaujímať o úmrtia, no o neho sa naopak zaujíma dcéra z novoprisťahovanej rodiny. Čo môže za to, že v dedine Sotoba žije stále menej a menej obyvateľov?

Opening:















Môj názor:
Shiki zaraďujem bez najmenšieho zaváhania medzi moje najobľúbenejšie anime. Je to už nejaká doba, čo som toto anime videla prvý krát a od vtedy ho pozerám znova a znova. Videla som ho už minimálne desať krát a stále ma neomrzelo.

Recenzia: Princess Mononoke

31. ledna 2015 v 19:19 | Marry
Názov: Princess Mononoke
Názov v japonštine: もののけ姫
Rok vydania: 1997
Počet dielov: 1 (film)
Downloand: (Film je s českým dabingom.)

Obsah:
Za dávnych čias, v divokých lesoch Japonska začína mýtický boj medzi rozrastajúcou sa civilizáciou ľudí a zvieracími božstvami, ktoré vládnu lesom. A tiež príbeh lásky ľudského dieťaťa vlčej bohyne - princeznej Mononoke - a bojovníka veriaceho v mier medzi ľuďmi a prírodou - princa Ashitaky.

Trailer:
Môj názor:
Už nejaký čas mi behali po rozume dve slová - princezná Mononoke. Nejaký čas som mala v pláne pozrieť si ju a keďže som si včera našla nejaký čas, hneď som sa na to vrhla. Celkom som bola prekvapená, že naší český susedia sa postarali o to, aby mala princezná český dabing, takže to bolo sledovanie úplne oddychové. Bola to pekná zmena oproti tomu, že stále niekde zháňam a čítam titulky.

Recenzia: Vampire Knight

30. ledna 2015 v 17:42 | Marry
Názov: Vampire Knight
Názov v japonštine: ヴァンパイア騎士
Rok vydania: 2008
Počet dielov: 13
Online:

Obsah:
Na jednej japonskej škole sa jej riaditeľ snaží ukončiť dlhý boj medzi ľuďmi a upírmi, za pomocou tzv. Krvných tabliet. Na tejto škole vedľa ľudí študujú aj upíri. Nikto z ľudí nevie, že študenti z nočnej triedy sú upíri, až na dvoch prefektov, ktorí majú za úlohu ustrážiť, aby sa obyčajní študenti v noci nestretli so študentmi z nočnej triedy. Medzi študentmi nočnej triedy je aj čistokrvný upír, ktorý zachránil riaditeľovú dcéru Yuki pred útokom hladného upíra. Yuki sa do neho zamiluje.

Opening:
Môj názor:
Vampire Knight je celkovo druhé anime, ktoré som videla. Počula som o ňom aj za čias, keď som ešte nevedela, čo to anime vôbec je a veľa ľudí hovorilo, že je dobré. Keď som konečne objavila kúzlo týchto seriálov musela som si VK pozrieť aj ja. Bolo to to najlepšie, čo som mohla urobiť.

Reviews - rozcestník

26. ledna 2015 v 21:59 | Marry

Recenzia: Sword Art Online

26. ledna 2015 v 21:55 | Marry
Názov: Sword Art Online
V japonštine: ソードアート・オンライン
Rok vydania: 2012
Počet dielov: 25
Online:

Obsah:
Anime štúdio A-1 Pictures rozpráva príbeh Kazuto Kirigajiho, prezývaného Kirito, ktorý sa rozhodne, že sa zapojí do novej virtuálnej MMORPG hry. Tá má však dva zaujímavé háčiky. Hráčovi je umožnené sa z hry odhlásiť iba v prípade, že ju dokončí. A čo viac, ak cestou v hre zomrie, zomrie aj jeho telo v skutočnom svete.
V roku 2022 bola vynájdená technológia "NerveGear", ktorá nositeľovi dovoľuje vstúpiť do hernej virtuálnej reality. Prvou hrou tohto druhu je Sword Art Online, ktorej 10 000 kópií bolo takmer ihneď vypredané. Jedným z majiteľov tejto hry a hlavným hrdinom príbehu je Kirito, ktorý po krátkej dobe v hre zisťuje, že tlačidlo pre "log-out" v hre chýba. Nejedná sa však o chybu, ale o úmysel tvorca tejto hry a novej technológie. Z novej zábavy sa tak stáva hra smrti v okamihu, keď sa hráči dozvedia, že smrť v hre znamená smrť aj v reálnom živote a jediným únikom je dokončenie všetkých 100 levelov.

Opening:

Môj názor:
Toto je anime, ktoré som videla medzi prvými. Dozvedela som sa o ňom prostredníctvom svojho kamaráta, ktorý mi ho stále odporúčal a neprestával ho vychvaľovať. Tak som si povedala, že keď si to pozriem nič tým nestratím. Teraz si môžem povedať, že som kamarátovi úprimne vďačná.

Keďže som SAO pozerala medzi prvými anime, nemala som nejaké extra veľké očakávania. Ale keď som ho dopozerala, moje očakávania od ktoréhokoľvek seriálu sa rapídne zvýšili.

 
 

Reklama